Guide: Sådan vælger du den rigtige aftørringsklud

Find den helt rigtige aftørringsklud til opgaven

hvilken-klud

Vælg den rigtige aftørringsklud til opgaven - Følg guiden her

Hvilken klud skal man vælge, hvis man skal polere en bil, hvilke klude har den største suge evne? I denne guide vil vi hjælpe dig med at vælge den rigtige klud til din arbejdsopgave. Der findes mange forskellige aftørringsklude, de fås i mange forskellige farver og forskellige typer af kvalitet. Vi vil her guide dig igennem de forskellige typer af aftørringsklude og deres anvendelses område.

Kulørte klude

Vi anbefaler kulørte klude til langt de fleste af vores kunder. De kulørte klude er en god og billig allround klud til aftørring af alt fra værktøj til maskiner. Kulørte klude anvendes til opgaver hvor farveafsmitning ikke er en faktor eller hvor man ikke har behov for at se farven på den aftørrede substans, f.eks. fordi man aftørrer olie af værktøj.

Hvide klude

Anvendes ligeledes til mange aftørringsopgaver. Her er farveafsmitning ikke en risiko, da den neutrale hvide farve ikke smitter af. Disse klude er derfor særdeles velegnet, hvis man arbejder med opløsningsmidler. Hvide klude er ydermere særdeles gode til aftørring, hvor hygiejnen har høj prioritet, da den neutrale farve gør det nemt at se, om overfladen er rengjort til fulde.

Desuden er den neutrale hvide farve særdeles god til opgaver, hvor man har behov for at identificere farven af en væske eller anden substans. Det kunne f.eks. være for at identificere en spildvæske, hvor man er i tvivl om væsken er almindelig vand eller farvet hydraulikolie.

Frotté klude 

Frotté er et materiale, der er lavet af bomuld eller en bomuldsblanding. Det har en god sugeevne, fordi fibrene i bomulden er porøse, hvilket gør at det kan absorbere og holde på meget væske. Derudover er frotté ofte vævet på en måde, der giver et større overfladeareal til at absorbere væsken. Frottéklude er derfor det rette valg, hvis du skal bruge en klud med gode absorberende egenskaber.

Linned klude

Disse klude anvendes ofte som aftørringsklud sammen med opløsningsmidler som f.eks. acetone. Kluden er stærk og god til at holde på væske uden at være for sugende. Denne klud er meget anvendt i malerbranchen og lakeringsindustrien som aftørrings- og pudseklud.

Viskestykker

Kraftig og stærk klud af hele viskestykker anvendes typisk til opgaver, der kræver en hurtig absorberende klud og som efterlader en ren og fnugfri overflade. Typisk anvendelse kunne f.eks. være aftørring af et emne før påsætning af folie.

Værkstedsklude

Værkstedsklude er klude til, der er gode til grovere aftørringsopgaver. Værkstedsklude er genbrug af blandt andet twist, der er presset hårdt sammen til en klud. De anvendes ofte til aftørring af underlag for olier, fedt og andre væsker. Værkstedsklude fås i 3 kvaliteter. Jo lysere klud jo bedre kvalitet.

 

Metaldetekterede klude

Industriklude er som udgangspunkt ikke metaldetekteret. Alle vores klude er af høj kvalitet og både vasket og håndsorteret. Der kan i yderst sjældne tilfælde dog findes en rest af metal som f.eks. en knappenål eller lynlås.
Arbejder du med dyrt udstyr eller af anden grund ønsker vished, kan alle klude fås metaldetekteret for en lille merpris.

Kludene bliver således sorteret og kørt gennem en metaldetektor inden de pakkes i 5, 10 eller 25 kg poser.

Kort opsummering:

  • Kulørte klude - gode til generel aftørring, hvor farveafsmitning ikke er en faktor.
  • Hvide klude - anvendes hvor farveafsmitning er en faktor – eller hvor hygiejnen har prioritet.
  • Frotté-klude - bruges hvor der ønskes en blød klud med høj absorberingsevne.
  • Linned-klude –Slidstærke aftørringsklude meget brugt til grafik og malerarbejde.
  • Klude af viskestykker - gode til grafiske opgaver og polering da de ikke fnugger og efterlader en ren overflade.
  • Værkstedsklude - til de grovere aftørringsopgaver f.eks. til aftørring af underlag for olier, fedt og andre væsker.

 

Er du stadig i tvivl om hvilken aftørringsklud, der er rigtig for dig, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder altid klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig til at vælge det helt rigtige produkt for dig.

Nyeste
Populære
Stor succes med dispensere - BB teknik og miljø
Nyhed

Stor succes i 2023

2 min.

Team Rynkeby 2023 - BB teknik og miljø
Nyhed

Team Rynkeby tur til Paris 2023

4 min.

Børge med Gazelle
Nyhed

BB teknik og miljø er Børsen Gazelle for andet år i træk

3 min.

Har du spørgsmål?

Hos BB teknik og miljø står vi altid klar til at hjælpe med professionel sparring, rådgivning og inspiration.

Cover 1